A-Ungdom sammandrag i Leksand. 1 vinst & 2 förluster.

Rättviks Butchers ungdomslag hade 3 matcher i helgen i Leksand.

Då vi saknade några spelare blev det nya positioner för vissa. Detta visade sig både positivt och för vissa var det ovant. Det som är kul är att flera klarar av att t ex. pitcha bättre än man tror samt även catcha. Detta är positivt i framtiden att flera kan ta positioner som man normalt inte spelar.

I första matchen stod Leksand som motståndare. Leksand vann efter en mycket spännande match. Johan Proos pitchade mycket bra och blev avbytt efter 3 innings av Patrik Henriks. Darco Radisic som var tillbaka efter sin trafikolycka spelade catcher mycket bra. Kul att Darco är på gång igen.
Sedan väntade Gävle och Rättvik vann matchen. Patrik fick fortsätta på kullen och blev avbytt av Gustav Holting. Patrik som gjorde sin 2:a match som pitcher har framtiden för sig på denna position. Gustav som aldrig tidigare pitchat gjorde det mycket bra. I denna match fungerade slagningan bättre för Rättvikskillarna.
Sundsvall var den sista matchen för dagen. Lite hängiga spelare i Rättviks laget i början och ett antal errors bidrog till att Sundsvall drog ifrån och vann matchen. Efter ett snack inför sista inningen visade Rättviksspelarna att det finns mer att ge under matcherna men det tog tid att hitta det i denna match. Det var då för sent att vända matchen.

Att vinna är inte alltid det man lär sig mest av. Vi provade som sagt var nya positioner och det lärde vi oss mycket av. Nu laddar vi för nästa sammandrag som blir i Rättvik 4 augusti.

Ett stort tack till Leksand för en bra dag.

Samt till alla våra motståndare för bra matcher.

P G Sjöberg.

Tillbaka till Startsida