Billingeslaget 2007

Vilken helg! Killarna i laget spelade sin bästa baseboll någonsin. Allt fungerade perfekt, förutom i en inning.

Match 1. Rättvik - Nya Stoeryd (som vann Billingeslaget) gick riktigt bra. Challe på kullen visade att även pitchningen fungerar för honom. Vi spelade stabilt och slog mycket bra. Det mesta fungerade som vi ville. Noterbart att Tomas Hanses slog en homerun. Resultat 8-2.
Carl-Johan "Challe" Thimberg Robin Hakimi
Carl-Johan Mattias
Carl-Johan Gustav Carl-Johan
Darco Darco
Felix Darco Ken
Tomas Hanses slog en 3 poängs homerun i den första matchen. Mattias Ahlman som lovade sin lillebror Pontus (6 mån) en homerun höll sitt löfte när han slog en 3 poäng homerun i den andra matchen.
Anders Nya Stoeryd Angels Felix
Johan Gustav Anders
Felix Persson Gustav Holting Felix Persson
Carl-Johan Thimberg Johan Proos Johan Proos

Match 2. Stockholm – Rättvik följde i samma goda trend som match 1. Bra spel av alla. Johan var grym på kullen , defensiven och slagningen fungerade mycket bra. Mattias Ahlman som lovade sin lillebror (6 mån) en homerun höll sitt löfte. Resultat 5-14.

 

Felix

Anders

Darco

Mattias Ahlman did well at firstbase and at bat during the tournament. He got his first homerun and played well defensively.

Johan Proos

PG stopping Ken at third

Tomas Hanse

Match 3 Rättvik – Karlskoga söndag morgon. Rättvik lyckades med allt i början av matchen. Felix var fantastisk på kullen och släppte inte till något i första. Rättvik spelade sin bästa inning nånsin och spelarna var riktigt fokuserade på sin uppgifter. Alla spel, tecken, slag fungerade 100 % och vi coacher var mycket stolta över vårt lag efter 5 poäng. 

Sen kommer det som händer ibland. Det slutar fungera! Men vi trodde på killarna och ville att dom skulle komma tillbaka med den uppställningen vi hade. Fick göra några byten och tillslut lyckades vi få den efterlängtade 3.e brända och det stod då 5-9. Nu var det Rättvik som skulle slå igen för att vända matchen för vidare att  gå vidare i turneringen. Poäng efter poäng plockade vi och hade 8-9 och löpare på 3:e basen och ville så gärna ha den sista poängen för att komma till 9-9. Nu blev det inte så utan Karlskoga tog hem matchen med 8-9.

Felix Persson pitching the 2 first innings against Karlskoga.

När matchen tog slut så kom detta ordspråket upp i huvudet:

”Spara aldrig en pitcher till nästa match, den kanske inte kommer”

Ett stort tack till alla spelare: Challe, Johan, Felix, Mattias, Gustav, Tomas, Anders, Robin, Darco och Ken för en av mina bästa helger som coach. Att få tränat er i många år och nu se er prestera den bästa basebollen nånsin känns otroligt skönt och tillfredställande.

Ett tack även till Drago och Camilla som varit med hela helgen. Utan föräldrar som ställer upp så hade inte vi haft denna roliga helg trots tidig hemresa på söndagen.

3 av killarna fortsatte till Malung på söndag eftermiddag för att sprida denna fantastiska sport till eleverna i Malung. Philippe som bor och är lärare där skall ha en basebolldag.

Kanske är det nya talanger som dyker upp och jag är helt övertygad om att Felix, Johan och Robin kommer att göra ett bra jobb tillsammans med Philippe.

Coacher PG Sjöberg & Philippe Longchamps

 

Från Kristian Pälviä: Rättvik - BRA jobbat i Skövde i helgen! Gillar ert ledarskap starkt - hög etiknivå där vilket fler borde ta efter. Bara att fortsätta på den inslagna vägen så blir ni vinnare såväl bredvid som på planen.

Tillbaka till Startsida