Seniorlaget / Spelartrupp / Nyheter

Spelartrupp 2007:

   

Nyheter

Rättvik spelar i Div 1 2007 efter att överlägset vunnit Div 2 2006. nytt för Div 1 är en rak serie med lag från hela Sverige. Våra längsta resor blir Lund och Göteborg. Spelschemat är klart och ligger under fliken ”Spelschema”. 

Under hösten och vintern har flera träffar genomförts i klubben för att stärka klubbkänslan och ett sätt att bygga lagets sammanhållning. Det känns som om 2007 blir ett riktigt spännande år för ”Rättvik Butchers”

Rättvik har en bra blandning av rutinerade-, hungriga- spelare och med en bra mix i ålder. Spelartruppen ser bra ut inför 2007 års serie. Rättvik som fått tillbaka Mattias Stenis, Magnus Höglund, Tobias Andersson som nu igen kommer att ha den svarta tröjan på sig. Tillsammans med P O Kajgård, Tomas Börjes, Philippe Longchamps, Fredrik Hansson och nykomlig amerikan Darin O'Connor bildar de stommen i laget 2007. Duktiga juniorer och spelare kring 20 års strecket blir kryddan på moset.

Ansvariga för A-laget är P O Kagård & Tomas Börjes.

Serien kommer att bli en utmaning och vi vet inte så mycket om motståndarna ännu. Serien drar igång 12 maj med hemma match mot Eskilstuna. Hoppas att många kommer för att hejar på Rättviks bästa lag.  

Välkomna att följa basebollen i Rättvik på ”Butcherfield”

 

2006

Vi skall kanske kalla det juniorer med seniorinslag i alla fall i början av säsongen. Här kommer ett litet referat som fanns på www.baseboll-softboll.se i maj.

Rättvik satsar på unga spelare och spelar i princip med samma lag i JuniorAllsvenskan som i Division 2. Några rutinerade, nya och nygamla spelare är med i seniorlaget; under helgens säsongspremiär hade Rättviks spelartrupp en medelålder på 19,8 år.

Rättvik vill satsa på de unga för att bygga upp ett nytt lag från grunden. Målsättningen är att lära, ha roligt och spela många matcher i år. Om det räcker för att avancera en division får framtiden utvisa.

Det var så här det började och under säsongen har Rättvik visat att detta unga lag var helt överlägsna i Div 2 med 15 segrar och 3 förluster. Under säsongen har några spelare, som tidigare varit med då Rättvik spelade i Elitserien, kommit tillbaka till laget och med dom så har även rutinen i laget blivit betydligt större. Våra unga spelare visade ett mycket större självförtroende under matcherna och det är precis det som behövs att några rutinerade spelare hjälper de unga till framgång på planen. Vi har haft mycket roligt och som sagt visat prov på bra baseboll både hemma och borta.

Det blev serieseger och kvalserie till Div 1 där Rättviks vann 3 av 4 matcher och i och med detta kommer Rättvik att spela Div 1 nästa år.

Ledare och Coacher har varit PO Kajgård och P G Sjöberg.

2006-11-27
Awards och årsmötet 2006
Alla kom till årsmötet som gick av stapeln på Rättviks golfklubb. Ett mycket välbesökt årsmöte med ca 45 personer på plats. Säsong 2006 Prisutdelning var mycket uppskattat. Läs mer...