A-Ungdom 13-15 år

2007-09-03
Billigeslaget 2007: 3 matcher, 2 vinster och 1 förlust för A-Pojkarna. Las mer...

Rättvik och ungdomssammandrag

Välkomna till Rättvik och ungdomssammandrag Gävle Dala & Sundsvall 4/8 -07.

Det är mycket folk i rörelse i Rättvik denna helg då Classic Car Week pågår för fullt.

Kan skapa vissa problem med framkomligheten till planen då det är stor marknad på travbanan. Var ute i god tid.

Ombyte sker vid IK Jarl som ligger bredvid planen. På deras område är det camping denna vecka så inget bör vara kvar i omklädningsrummet under dagen då det delas med campingen.

Kiosken kommer att vara öppen under dagen där korv, dricka mm kan köpas.

Kontaktperson i Rättvik är P G Sjöberg nås på 070-447 49 74

Spelschema Rättvik 4/8

09.00 - 10.30   Rättvik - Leksand

10.40 - 12.10   Gävle - Leksand

12.20 - 13.50   Sundsvall - Gävle

14.00 - 15.30   Leksand - Sundsvall

15.40 - 17.10   Gävle - Rättvik

17.20 - 18.50   Rättvik - Sundsvall

• Matchlängd 1 ½ tim. eller 5 innings med 10 min. paus mellan varje match.

• Vid 1½ timme räknas resultat efter närmast föregående avslutade inning om inte 

   hemmalaget slår och leder.

• Vi hjälps åt att döma matcherna i varje sammandrag. Egna domare kan tas med 

   till varje sammandrag. 

• Max 10 insprungna poäng därefter byter lagen sida.

• Endast poängräkning, inget protokoll. (frivilligt protkoll)

• En Pitcher kan kasta från 18,5 eller 16 m.

• En Pitcher får inte börja på 18,5 m och sedan flytta fram till 16 m.

• Detta är ungdomsturnering utan fastställd precisering av ålder så länge vi är

   överens om att det befrämjar spelet.

Om ni adrig varit på planen i Rättvik så hittar ni karta till planen på:

http://www.baseboll.org/butcherfield.htm

Välkomna till Rättvik

Ungdomsansvarig P G Sjöberg. 070 - 447 49 74

 A-Ungdom sammandrag i Leksand. 1 vinst & 2 förluster. Läs

En tidig lördagsmorgon drog 11 spelare från Rättvik till Gävle för sammandrag för Rättvik-Gävle-Sundsvall-Leksand.
Match 1 
Spelades mot Gävle med Patrik Henriks som Pitcher för Rättvik. Patrik som inte pítchat mycket tidigare gjorde en mycket bra match. Challe kom upp på kullen i slutet av matchen som Rättvik vann med 12-3. 
Match 2. 
Mot Leksand där Johan Proos gick hela matchen som pitcher. Johan som kastar vänster ser mycket säker ut som pitcher. En riktigt bra match av Johan.
Rättvik vann med 12-7.
Match 3.
Mot Sundsvall med mycket trötta spelare eftersom det var den 3:e matchen i rad. Trots det så var det en bra match som slutade med förlust med 8-13.På kullen Tomas Hansens  första inningen och sedan Challe Thimberg och avslutades av Patrik Henriks. 
 
Kul att se Rättviksgrabbarna spela så bra. Slagningen var mycket bra under hela dagen med mycket power. Aven det defensiva spelet fungerade mycket bra.
 
Åter till Rättvik där grabbarna fick se seniorerna i slutet av andra matchen vinna över Eskilstuna.
 
Ett bra facit för Rättviks basebolllag under helgen med 4 vinster av 5 möjliga. 2 av 3 för kadetterna och 2 av 2 för seniorerna.
 
Truppen kadetter: 
Challe Thimberg, Felix Persson, Johan Proos, Mattias Ahlman, Gustav Holting, Patrik Henriks, Tomas Hanses, Anders Brun, Robin Hakimi, Ken Melker och skadade Darco Radisic. 

 Arkiv:
Är det dags igen att åka till Degerfors?????

Om ni vill åker vi dit!
Då vill jag se er på träningarna torsdagar från 11/1 kl. 17.00 - 18.30 på Rättviks Gymnasium. PG

Rättvik som hade med 3 spelare i Kadettlandslaget 2006.

Adam Villamo, Challe Thimberg och Felix Persson. Dom finns med på julkortet från förbundskaptenen Mattias Grimstoft. Kadettlandslaget 2006.

Det är roligt att klubben har unga spelare med i landslagen men inte lätt att ta sig dit. Nu kommer ett nytt år och U-EM i Italien med 16 spelare från Sverige. De som vill vara med och slåss om en plats måste vilja och visa mycket under våren. Egen träning är ett måste inför 2007.

Rättvik Baseboll Klubb kommer att träna och hjälpa er så mycket det går men det är ni själva som måste visa att ni är basebollspelare. Vi kommer att köra igång träningen på Rättviks Gymnasium torsdagar 17.00 - 18.30 med start 11 januari. Då blir det hårdkörning så passa på att träna på egen hand innan vi kommer in i hallen.

Basebollen på uppgång i Rättvik

SKÖVDE/RÄTTVIK. 2005

Den årliga turneringen för ungdoms-baseboll i Sverige har avgjorts i Skövde. Två lag från Rättvik deltog B-pojkar -12 år och A-pojkar 13-15 år.

Rättvik som 2001 tog guld med A- pojkar, och 2002 silver med B-pojkar under Billingeslaget hade förhoppningar om placeringar även i år. B-pojkarna som visade upp ett bländande spel i flera matcher var ytterst nära att ta sig till final. Sista grundspelsmatchen slutade oavgjort. Hade Rättviks B-pojkar vunnit den matchen så hade finalplatsen varit klar. Nu slutade Rättviks B- pojkar på femte plats. Två vinster, en oavgjord, en förlust blev resultatet. Rättviks B-pojkar slog förövrigt vinnarlaget Skövde i grundspelet.

A-pojkarna, som förstärkt laget, med två tjejer hade en tuffare helg. Trots bra spel blev det tre förluster och en vinst. A-ungdomarna var trots det nöjda med helgens spel. Framtiden för Rättviks baseboll ser bra ut då många spelare har börjat spela i år. Rättvik har ett sammarbete med Gävle baseboll som bidrog med några spelare.

 

2001-09-10
Nära magplask i Billingeslaget
Skövde Saints ungdomsturnering Billingeslaget blev rumphuggen på grund av ett ihållande regn uner hela helgen. Vädrets makter var definitivt inte på ungomarnas sida under lördagen, det lätta ihållande regnet avbröts då och då av kraftigare skurar. B-pojkklassens matcher under söndagen fick strykas mer eller mindre, och i A-pojkklassen blev turneringen avkortad. Men man klarade av att få fram en värdig segrare, i form av Rättviks BSK, som vann A-pojkklassen efter en svängig finalmatch mot Kungsbacka.

De totalt 20 deltagande lagen kämpade tappert på de efterhand allt mer svårspelade planerna. På grund av söndagmorgonens om möjligt ännu värre väderförhållanden, med extremt blöta gräsplaner som följd, tvingades tävlingsledningen i samråd med de olika lagens coacher att ta det tunga beslutet att ställa in allt vidare gruppspel.

Man valde att utifrån resultaten från lördagens ej färdiga gruppspel låta de segrande lagen i respektive grupp mötas i semifinaler och sedan spela en final.
Dessa tre matcher var ändå på gränsen till vad planen tålde efter det myckna regnandet. Bilden nedan illustrerar väl hur det såg ut på vissa delar av planerna.

I den första semifinalen möttes Sundbyberg och Kungsbacka och efter en jämn match med förlängning så gick slutligen Kungsbacka segrande ur striden och vann med 5 - 4.

I den andra semifinalen möttes (i ett rent lokalderby) Leksand och Rättvik. Även denna match blev jämn och mycket känslor visades av spelarna i de respektive lagen men trots detta kunde Rättvik denna gång dra det längsta strået och vinna med 4 - 3.

I finalen möttes så Rättvik och Kungsbacka i en tät och stundtals mycket välspelad match. Kungsbacka öppnade starkt och tog ledningen med 5 - 0 vilket relativt omgående hämtades in av Rättvik till 6 - 5. Matchen stod i detta skede och vägde med endast enstaka poäng till endera laget. Efter en stark avslutning kunde dock Rättvik gå segrande ur finalen med siffrorna 11 - 9 och glädjen bland spelarna var stor.

Sammanfattningsvis kan man avge omdömena "roligt och blött" om turneringen i sin helhet och Skövde Saints hoppas att samtliga klubbar kommer tillbaka till Billingeslaget 2002 och att ännu fler klubbar kan vara med då så att vi återigen kan träffas och spela/titta på ungdoms Baseboll och Softboll. På Skövde Saints hemsida kan ni hitta alla resultat från turneringen.

skriven av - Kristian Pälviä 

2006

Detta lag har spelat 3 st. cuper under 2006.  Degerfors inomhus  turnering i vintras, Sundsvall i slutet av maj och Billingeslaget i september. Det har blivit lite för få matcher för ungdomarna men dom har aldrig slutat att träna. När vi åkte till Billingeslaget i september så hade de flesta ungdomarna inte spelat en match sen maj. Trots detta så visade de att dom kunde spela mycket bra baseboll. 5 matcher under helgen med 3 vinster och 2 förluster och Rättvik kom på 6 plats i Sverige.

Ledare & Coacher har varit Phillipe Longchamps & P G Sjöberg

Ett tack till  Stefan Pherson & Ingemar Johansson för skjuts och hjälp vid matcher.

 

Är du mellan 10-15 år får du spela i ungdomslaget . Kontakta oss