Vilken spännande match !!!

Synd bara att det slutade som det gjorde...

                       ***3-0 förlust blev 9-0 vinst***            Leksand använt sig av ickeregistrerade spelare Frank Pericolosi under matchen. Pericolosi har spelat tidigare i Leksand och nu var han tillbaka efter att ha tränat collegebaseboll i USA. -" Det är ganska struliga regler när det gäller utländska övergångar. Vi trodde att vi skickat in alla papper men nu var det inte så utan ett fattades", säger Ulf Hedberg.
Leksand Lumberjacks och Rättvik Butchers bjöd den talrika publiken i Rättvik på högklassig baseboll när lagen möttes i kvartsfinalen av Svenska Cupen. Matchen blev en pitcherduell som inte avgjordes förrän i den 11:e inningen, då Leksand kunde avgöra matchen till 3-0.
Mattias Stenis Håkan Börjes Publiken
Regerande cupmästarna Leksand fick oväntat tufft motstånd från division 1-laget Rättvik, kan man tycka. Men inte om man, som i Rättviks fall, kan stoltsera med Sveriges kanske bästa pitcher, Mattias Stenis. En taggad Stenis tillät inte något under matchens nio första inningar och genomförde en klassisk pitcherduell mot Leksands Niklas Melin, som blev utbytt i sjätte inningen mot Mats Jones.

Matchen blev en mycket spännande tillställning med flera fina defensiva spel och spännande situationer. Rättvik hade ett drömläge att ta hem segern mot "storebror" i den nionde inningen då man laddade baserna med endast en bränd - men man lyckades inte få den vinnande poängen över hemplattan.

Bra defensivt spel och bra kastande av Leksands pitcher Niklas Melin.

Och det krävdes en Rättviksbo för att bryta dödläget. I den tionde inningen tog sig Rickard Leander till andra bas efter lite defensivt strul av Rättvik. Då klev Rättviksbon Håkan Börjes in i handlingen, slog in Rickard Leander med matchens första poäng, och gav Leksand ledningen med 1-0. Därefter tog både Mats Jones och Håkan Börjes ytterligare säkerhetspoäng till 3-0 och Rättvik var ett slaget lag.
- Vi har inget att skämmas för. Både vi och Leksand gjorde en bra match, sade hemmalagets Tomas Börjes till Dalademokraten.

skriven av - Kristian Pälviä

Fredrik "Fiket" Hansson at first base. P.O. Kajgård vs. Mats Jones
Lukas Ohlsson vs. Mattias Stenis Philippe Longchamps och Frank Pericolosi
Artikel från Dalademokraten:

Släkten är värst.
Klyschan passar bra när Leksand slagit ”lillebror” Rättvik med 3-0 och gått till semifinal i Svenska cupen.
Rättvikaren Håkan Börjes avgjorde då han ”slog hem” en lagkompis och sprang in en poäng själv i andra extraomgången.

Regerande cupmästarna och elitserielaget Leksand bjöds på en oväntat tuff match av division 1-klubben Rättvik på dess hemmaplan Butchers Field på nationaldagen.
Det blev ingen slaktmatch.
Efter nio omgångar (innings) stod det 0-0.
Detta efter bra defensivt spel och bra kastande av hemmalagets Mattias Stenis och Leksands Niklas Melin, som ersattes i sjätte omgången av Mats Jones.

Mycket folk hade samlats i slänten ned mot Butcherfield.

Tröttades

Det bidrog troligen till att Leksand vann.
- Han är trött, noterade Frank Pericolosi, Leksands coach, i slutet av ordinarie matchtid.
Rättvikskillarna har dock all heder av sin insats.
- Vi har inget att skämmas för. Både vi och Leksand gjorde en bra match, menade Tomas Börjes.
Leksandslaget anade vinst då slagmannen Rickard Leander sprang till andra bas efter lite bollkastning i hemmagänget.
Stort jubel blev det då Rickard sprang in viktiga första poängen då Håkan Börjes fick bra träff.
Sen sprang han och Mats Jones in varsin poäng. Matchen kändes avgjord fastän Rättvik hade slagserie kvar.
- Hade känts fruktansvärt att förlora den här matchen. Det var ju nära att Rättvik vann i nionde, konstaterade Kaj Pettersson, Leksands lagledare.
HANS BLOOM
023-476 47
hans.bloom@daladem.se

Tomas Börjes och Daniel Farth kollidera vid "home plate" P.O. Kajgård gjorde en fint double-play i första inningen. Leksands Supertalang Simon Emanuelsson slog bra mot Stenis
Rättvik 16 åriga Supertalang Adam Villamo från Borlänge slog en fint "singel" över tredje basen mot Mats Jones. Kanadensaren Philippe Longchamps slog 2 hits under matchen och laddade baserna med endast en bränd i den nionde inningen.

Artikel från Falukuriren:

Lumberjacks vann derbyt

0-0 efter nio inningar följdes av förlängning innan Leksand Lumberjacks i elfte inningen kunde betvinga Rättvik Butchers i Svenska cupen med 3-0.

En het tillställning där hemmalaget så när snuvade leksingarna på segern.

Det var i nionde inningen dramatiken ställdes på sin spets. Rättvik Butchers hade spelare på alla tre baserna när diskussionerna började gå höga. Domaren trodde leksingarna hade två strikes när de i själva verket hade tre. Rättvisa skipades och fortsatt 0-0 följdes av förlängning. - Skönt att inte matchen avgjordes på det sättet, säger Lumberjacks lagledare Kaj Pettersson.

Mycket folk hade samlats i slänten ned mot Butcherfield. Det var hett i luften och spänningen var på topp. Hemmapitchern Mattias Stenis spelade strålande och höll ställningen helt jämn.

- Stenis är en fantastisk pitcher, berömmer Kaj Pettersson. Han är landslagsmässig. Men det är klart att Rättvik lider av att bara ha en pitcher.

Kaj Pettersson medger att det hade varit tungt om Rättvik hade vunnit. Det skiljer ju i alla fall en division lagen emellan.

Nu blev det herrar Rickard Leander, Håkan Börjes och Mats Jones som blev matchvinnare med var sin poäng i andra extrainningen. Trots förlusten var besvikelsen inte alltför stor hos hemmalaget. Det blev ett bra derby om än lite poängsnålt.

- Visst är det synd att förlora. Vi hade ett läge att avgöra i nionde inningen, säger Tomas Börjes. Förlusten känns inte speciellt tung. Den här är inget att skämmas för.

Publicerad: 2007-06-07 12:19

Christer Klockarås
christer.klockaras@daltid.se

Kristoffer Sjöberg och Frank Pericolosi
P.O. Kajgård sliding. Mattias Stenis Emil Hansson på second base
Simon Emanuelsson och Philippe Longchamps.
Tobias safe at 2nd. A tough one for "Kajan" Adam Villamo
Another controversial call Adam Berglund Fredrik Hansson
Rättvik's right fielder  Tobbias Andersson made 3 consecutive outs on fly balls in the 6th inning.
Janne Sandh Blooper double by Håkan Börjes Mattias Stenis

      

Vilken match!!!!  Tack publiken...

 Foto: Lina Longchamps och Magnus Åker

Tillbaka till startsidan