Softboll
Just nu finns inget softboll-lag i Rättvik men det finns alltid möjlighet att starta ett om det finns tillräckligt många intresserade. Här kan du som är intresserad av att spela softboll göra en intresseanmälan.
Min dotter vill börja prova på att spela Softboll, hur gör vi?
Titta under rubriken
baseboll skola. Där hittar ni ansvariga för respektive åldersgrupp. Kontakta dem så tar de han om er och hjälper er tillrätta. Idag har vi flera tjejer i klubben, de tränar och spelar i pojklagen eftersom att vi ännu inte har tillräckligt många tjejer för att starta ett tjejlag.
Softboll är en variant av baseboll som i Sverige framförallt spelas av damer och ungdomar. Softboll är sedan 1996 en OS-gren och de regerande OS-mästarna är USA. Andra länder som tillhör världseliten är Kina, Australien, Kanada, Nya Zeeland, Italien och Holland. I Europa är även Ryssland och Tjeckien tongivande.

Sporten finns i olika skepnader beroende på vilken nivå man utövar den. Slowpitch softboll är den amerikanska motsvarigheten till brännboll, som barn och ungdomar spelar i skolan utan tävlingsinriktning. Bollen kastas då långsamt till slagmannen med syfte att göra det så lätt för slagmannen som möjligt.

Fastpitch softboll är OS-grenen där det primära syftet är att göra det så svårt för slagmannen att ta sig runt baserna och ta poäng.

Sveriges landslag i softboll tillhör de 8 bästa nationerna i Europa.